FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi Noir festival 5. i 6. svibnja u Zagrebu

Autor: agrb
ZAGREB, 4. svibnja 2011. (Hina) - Prvi zagrebački "Noir festival", koji će se održati 5. i 6. svibnja na lokacijama galerije "Velvet", kina Tuškanac i Kina pod zvijezdama Tuškanac, otvorit će kratkometražni film i izložba fotografija "Mean to Me" umjetničkog dvojca Davida McDermotta i Petera McGougha, izvijestio je danas press ured festivala.

Tijekom festivala u Zagrebu će boraviti Peter McGough, član redateljsko-umjetničkog dvojca McDermott & McGough, čija premijerna projekcija filma "Mean to Me" otvara Festival. Riječ je o filmu u kojem je debitirala manekenka i svjetski top model Agyness Deyn, u ulozi žene odbačene od ljubavnika, čiji lik tumači britanski glumac Linus Roache.

U galeriji "Velvet" 6. svibnja održat će se okrugli stol o 'noiru' u umjetnosti, na kojemu će sudjelovati Mima Simić, selektorica festivala i filmska kritičarka, filmolog Nikica Gilić, glumica Ivana Roščić, modna kritičarka Ana Lendvaj, slikar Saša Šekoranja i filmski kritičar Dean Kotiga.

Filmski program festivala donosi klasike noira, među ostalim, filmove "Dama iz Šangaja" Orsona Wellesa, "Bulevar sumraka" Billyja Wildera, "Smrtonosni poljubac" Roberta Aldricha, "Demoni" Henri-Georgea Clouzota, "Noć lovca" Charlesa Laughtona i suvremeni klasik neo-noira "Mulholland Drive" Davida Lyncha.

Festivalski filmski program ostvaren je u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, a prikazivat će se u kinu Tuškanac i Kinu pod zvijezdama, posebno za ovu prigodu postavljenom na krovu gradske garaže. Ulaz na sve filmske projekcije je besplatan.

U suradnji s modnim događajem "Cro a porter", Noir Festival će u predvorju hotela Regent Esplanade od 5. do 8. svibnja postaviti izložbu "Fashion Noir", na kojoj će desetak vodećih hrvatskih modnih dizajnera predstaviti svoje modne kreacije nadahnute stilom noira.

(Hina) xagrb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙