FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija žali zbog Obamine izjave

Autor: mtro
DAMASK, 23. travnja 2011. (Hina/AFP) - Sirijske vlasti su subotu izrazile žaljenje zbog nedostatne objektivnosti u izjavama američkog predsjednika Baracka Obame o stanju u Siriji gdje traju prosvjedi protiv režima.

"Sirija žali zbog priopćenja američkog predsjednika o stanju u Siriji jer se ono ne temelji na objektivnoj viziji stvarnih događaja na terenu", naveo je neimenovani sirijski dužnosnik, prenosi službena agencija Sana.

"Siriju čudi inzistiranje američke administracije koja ponavlja optužbe prema kojima Damask traži pomoć Irana za vođenje unutrašnje politike", dodao je taj dužnosnik.

On je spomenuo "neodgovornost" Washingtona koji na taj način potiče nasilje protiv Sirije, "što narod dovodi u opasnost".

Obama u priopćenju ističe da "Sjedinjene Države najoštrije osuđuju uporabu sile protiv prosvjednika". On je pozvao sirijsku vladu da "prekine i suzdrži se od uporabe nasilja protiv prosvjednika" te da provede obećane reforme.

Američki predsjednik je također ocijenio da nasilje pokazuje da ukidanje izvanrednog stanja nije ozbiljno i izravno je optužio predsjednika Bašara al-Asada da traži pomoć Teherana u represiji prosvjeda .

Pripadnici snaga sigurnosti su u petak ubili najmanje 82 prosvjednika i ranili stotine, među kojima i djecu i starce, ističu aktivisti ljudskih prava i očevici.

(Hina) xtm ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙