FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebić s Austrijancima o pristupnim pregovorima i NE Krško

Autor: ista
ZAGREB, 9. svibnja 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sastao se u ponedjeljak s predstavnicima skupine prijateljstva Austrija-Hrvatska austrijskog parlamenta na čelu s Oswaldom Klikovitsom, a razgovaralo se o bilateralnoj suradnji Hrvatske i Austrije, pristupnim pregovorima Hrvatske s EU-om te nuklearnoj elektrani Krško, doznaje se iz službenog priopćenja.

Izvijestivši Klikovitsa o poduzetim zakonodavnim aktivnostima vezanima za poglavlje 23 pristupnih pregovora o pravosuđu i temeljnim pravima, Bebić je naglasio kako je Hrvatska Austriji iznimno zahvalna na ustrajnoj potpori, prijateljstvu i osloncu tijekom teških pristupnih pregovora.

Prema saborskom priopćenju, Klikovits je kazao da Austrija čvrsto podupire Hrvatsku, što je potvrdio i nedavni posjet austrijskog vicekancelara i ministra vanjskih poslova Michaela Spindeleggera zajedno sa slovačkim ministrom vanjskih poslova Mikulašom Dzurindom Zagrebu, kada su vrlo snažno poduprli završetak pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom. Klikovits je poručio da će austrijski parlament po sklapanju Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji pristupiti brzoj ratifikaciji.

Članovi austrijske parlamentarne skupine prijateljstva Herald Grosz i Christian Hoebart izrazili su zabrinutost austrijskih pokrajina Koruške i Štajerske blizinom NE Krško, uputivši molbu da se Hrvatska priključi inicijativi za njeno zatvaranje i okrene alternativnim izvorima energije.

(Hina)xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙