FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 9. svibnja

Autor: vkla
ZAGREB, 8. svibnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 9. svibnja.

FIRENCA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u Firenci sudjeluje na "Festivalu Europe" u organizaciji Europskog sveučilišnog instituta, jedne od najprestižnijih europskih istraživačkih institucija u području društvenih znanosti, a primit će i nagradu za mir Fondacije Galileo 2000. Predsjednik Josipović će u sklopu "Festival d'Europa" sudjelovati na panelu konferencije "Stanje Unije", posvećenom raspravi o funkcioniranju Europske unije nakon usvajanja Lisabonskog ugovora. Hrvatski predsjednik imat će zasebne susrete s predsjednikom Europskog parlamenta Jerzyem Buzekom, luksemburškim premijerom Jean-Claude Junckerom i talijanskim ministrom vanjskih poslova Francom Frattinijem te će održati sastanak s vodstvom Europskog sveučilišnog instituta.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sastaje se s izaslanstvom Odbora za vanjsku politiku Svekineskog narodnog političko-savjetodavnog vijeća NR Kine pod vodstvom predsjednika odbora Zhao Jinjuna. (Trg sv. Marka 6 u 9 sati, dvorana Ante Starčevića)

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić prima izaslanstvo Skupine austrijsko-hrvatskog prijateljstva u Nacionalnom vijeću (zastupničkom domu) austrijskog parlamenta. Izaslanstvo predvodi Oswald Klikovits. (Trg sv. Marka 6 u 10 sati, dvorana Ante Starčevića)

SALZBURG - Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, koji se od 10. prosinca nalazi u zatvoru u Salzburgu, bit će u ponedjeljak ponovno izveden pred sutkinju zemaljskog suda u Salzburgu, koja bi trebala odlučiti o mogućem izručenju bivšeg predsjednika hrvatske vlade Hrvatskoj. Pod uvjetom da Sanader pristane na izručenje Hrvatskoj, što je dosad odbijao, on bi mogao biti uskoro izručen, ali i u tom slučaju izručenje ne bi uslijedilo odmah nego bi prije toga bila potrebna određena procedura.

ATENA - Dužnosnici Europske komisije, Europske središnje banke i Međunarodnog monetarnog fonda posjećuju Grčku kako bi dali svoju ocjenu o napretku Grčke u provedbi gospodarskih reformi, prije isplate sljedeće tranše paketa pomoći.

Dežurni:

Noć: Robert Koren

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙