FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: odluka o sudbini platana

Autor: vhor
KARLOVAC, 5. svibnja 2011. (Hina) - Predstavnici više karlovačkih eko udruga i stanara Ulice Vladimira Nazora koji su u ponedjeljak fizički spriječili uklanjanje stoljetnog drvoreda platana, te od tada paze da se to ne bi dogodilo prije nego što se pronađu druge mogućnosti, dogovorili su se danas s gradskim čelnicima da će zajedno odlučiti o sudbini platana do 16. svibnja, kada počinju radovi na rekonstrukciji kanalizacije, priopćila je stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću grada Karlovca Andreja Barberić.

Do tada će Gradsko povjerenstvo za zaštitu okoliša i zelenih površina obraditi dokumente i argumente stručnjaka i dati svoje mišljenje o dokumentu "Smjernice krajobraznog uređenja Ulice Vladimira Nazora" kojim se predlaže rušenje drvoreda. Nakon toga će zajednička komisija u kojoj će biti predstavnici grada, komunalnih tvrtaka, građana i udruga procijeniti da li se moraju rušiti platane.

Novac za rekonstrukciju kanalizacije, 2,7 milijuna kuna, osigurale su Hrvatske vode, a odstupanje od rokova moglo bi prouzročiti povlačenje novca iako je za grad nužna rekonstrukcija kanalizacije u Nazorovoj ulici, piše u priopćenju.

Početak radova na rekonstrukciji kanalizacije, zbog čega se mora posjeći drvored stoljetnih platana, spriječili su u ponedjeljak prosvjednici, koji su stali pred strojeve. S njima je razgovarao gradonačelnik Damir Jelić, koji im je obećao da će odgoditi radove i sazvati novi sastanak na kojem će biti i predstavnici projektanata i tvrtaka "Zelenilo" i "Vodovod i kanalizacija".

Prosvjednik Davor Petračić, inače inženjer građevinarstva i ovlašteni projektant, rekao je u ponedjeljak gradonačelniku Jeliću da se izmjenom projekta mogu spasiti platane i položiti druga cijev za odvojeno prikupljanje oborinskih voda. Tako se ubuduće, naveo je, neće trebati opet kopati i uništavati drvored - stari ili novi.

(Hina) xvhor ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙