FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICC traži tri uhidbena naloga za zločine u Libiji

Autor: vkla
NEW YORK, 4. svibnja 2011. (Hina/AFP/Reuters) - Tužitelj Međunarodnog kaznenog suda (ICC) Luis Moreno-Ocampo u srijedu je u Vijeću sigurnosti UN-a objavio da će zatražiti tri uhidbena naloga u vezi sa zločinom protiv čovječnosti počinjenih u Libiji od početka sukoba 15. veljače, javljaju agencije.

Moreno-Ocampo nije htio otkriti identitet triju osoba za koje će tražiti uhidbene naloge, ali diplomati tvrde da će se na tom popisu najvjerojatnije naći ime Moamera Gadafija. Tužitelj je izjavio da su "prikupljeni dokazi dovoljni da se zaključi da su civili bili, i još uvijek su, na udaru sustavnih napada, uključujući ubojstva i progone, što predstavlja zločine protiv čovječnosti".

Također je kazao da se broj poginulih od početka sukoba broji "u tisućama", a upozorio je i na problem plaćenika koji su u Libiju pristizali od siječnja. Prema njegovim riječima, uhidbene naloge će zatražiti za nekoliko tjedana. Riječ je, kako je rekao, o osobama koje se čine najodgovornije kad je riječ o zločinima protiv čovječnosti.

(Hina)xvk ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙