FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: zatečeni u nedozvoljenom prelasku granice

Autor: zdra
VINKOVCI, 4. svibnja 2011.(Hina) - Vukovarsko-srijemska policija izvjestila je kako je noćas nešto iza jedan sat, na području južno od Tovarnika zatečeno i uhićeno sedmero državljana Afganistana i jedan državljanin Irana, od kojih je pet punoljetnih osoba te troje djece.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli granicu Republike Hrvatske zbog čega je protiv punoljetnih državljana Irana i Afganistana doneseno rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju za osam osoba, navodi policija.

Prema podacima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u prva četiri mjeseca ove godine, u nezakonitom prelasku državne granice zatečeno je ukupno 190 stranih državljana što je za 555 posto povećanje u odnosu na 2010. godinu kada je u nezakonitom prelasku državne granice zatečeno 29 stranih državljana.

U 2010. godini vukovarsko-srijemska policija zatekla je u nedozvoljenom prelasku državne granice 349 stranih državljana među kojima najveći broj državljana Afganistana (182), Izraela (63) te Iraka (27). Među zatečenim strancima bili su državljani ukupno 20 zemalja među kojima i daleke Zapadne Sahare, Somalije i Mongolije te bližih, Srbije i BiH.

(Hina) xzdra yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙