FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: zaplijenjene cigarete prokrijumčerene iz BiH

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD , 5. travnja 2011. (Hina) - Policija je u blizini Slavonskoga Broda zaplijenila pet tisuća kutija cigareta u sklopu višednevne akcije sprječavanja krijumčarenja preko državne granice rijekom Savom, a protiv četvorice krijumčara slijede kaznene prijave zbog izbjegavanja carinskog nadzora, priopćila je na izvanrednoj konferenciji za novinare u brodsko-posavskoj Policijskoj upravi načelnica Odjela za granicu Mira Voloder.

Objasnila je da je policija doznala o mogućem krijumčarenju veće količine cigareta na području Gornje Bebrine. Kriminalističkom istragom utvrđeno je kako je na temelju dogovora 25-godišnjak iz Slavonskoga Broda na ilegalnom tržištu u BiH 1. travnja nabavio cigarete i dovezao ih do obale Save s bosanske strane. Ondje ga je s ukradenim čamcem čekao 21-godišnjak s područja općine Klakara te su cigarete prevezli na hrvatsku stranu.

U nedjelju 3. travnja zajedno s 28-godišnjim Brođaninom i 22-godišnjakom iz Gornje Vrbe došli su po 75.000 kuna vrijednu pošiljku skrivenu u grmlju. Policija ih je "iznenadila" dok su cigarete spakirane u kartonske kutije i crne najlonske vreće prebacivali u prikolicu radnog stroja.

Zaplijenjeno je pet tisuća kutija bijeloga i crvenog Marlbora, a četvorica su privedena. Bit će prijavljeni zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora. Dvojici koji su cigarete prevozili slijedi i optužni prijedlog zbog nezakonitog prijelaza državne granice, a 21-godišnjaku koji je ukrao čamac i kaznena prijava zbog sumnje na tešku krađu.

Je li riječ o prvom pokušaju ili pak o uhodanom lancu krijumčarenja cigareta, rečeno je, utvrdit će se daljnjom kriminalističkom istragom koja se provodi u suradnji s bosanskohercegovačkom policijom.

(Hina) xsbro ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙