FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IOM traži dozvolu za evakuaciju iz Misrate

Autor: akoz
ŽENEVA, 3. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Međunarodna organizacija za migracije (IOM) pozvala je u utorak NATO i libijske vlasti da dopuste njezinu brodu pristajanje u luci Misrate kako bi evakuirao 1000 migranata uglavnom iz Afrike i više desetaka ranjenih libijskih civila.

Brod Red Star One od subote čeka pred obalom Misrate. IOM je rekao da su za to vrijeme dvije teško ozlijeđene osobe umrle u bolnici čekajući evakuaciju.

"Molimo NATO i libijske vlasti da dopuste brodu da pristane kako bi mogli evakuirati ljude koji su oko luke", rekao je glasnogovornik IOM-a Jumbe Omari Jumbe na konferenciji za tisak.

"Bit ćemo tamo koliko god treba, dok nam NATO ne kaže da možemo ući", rekao je Jumbe kasnije agenciji Reuters.

"Svaka sekunda je važna. Trebamo taj brod dovesti u Misratu danas (utorak) jer su, dok je brod bio primoran čekati pred obalom, životi već izgubljeni", rekao je u izjavi Mohamed Abdiker, voditelj IOM-a za izvanredna stanja i operacije.

Najmanje su 23 novinara zatražila evakuaciju kao i 36 ranjenih osoba u Misrati, rekla je ta agencija sa sjedištem u Ženevi. U luci čeka više od 1000 imigranata iz Nigera, Gane, Čada, Nigerije, Sudana, Malija, Egipta, Bangladeša i drugih zemalja a među njima je 71 žena i dijete, priopćio je IOM.

(Hina) xakoz ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙