FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: 51-godišnjak osumnjičen za ratni zločin

Autor: macu
VUKOVAR, 3. svibnja 2011. (Hina) - Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je da je završena kriminalistička istraga u vezi s Borovim Selom, danas Borovom, gdje je od 19. do 21. studenoga 1991. godine ubijeno ili nestalo 38 osoba, odvedenih nakon pada Vukovara iz gradske četvrti Borova naselja i "Borovo Commercea", u kojemu je bio odjel vukovarske ratne bolnice.

"Utvrđeno je da je 51-godišnjak iz Borova kao komandant Štaba teritorijalne obrane JNA Borova Sela" tijekom ratnih sukoba na teritoriju Republike Hrvatske dopustio da neprijateljske postrojbe fizički zlostavljaju i ubijaju zarobljene civile i branitelje zarobljene u Vukovaru u krugu poduzeća 'Borovo Commerce' i u Borovu naselju, navodi policija.

Dodaje se kako je kriminalističkom istragom utvrđeno da je ubijeno, ili se vodi nestalima, 38 osoba iz "Borovo Commercea" i Borova naselja.

Osumnjičenik je u odsutnosti prijavljen Županijskome državnom odvjetništvu u Vukovaru zbog počinjenoga kaznenog djela protiv čovječnosti i međunarodnoga prava - ratnog zločina protiv civila, navodi se u priopćenju policije.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Radenku Alavanji iz Borova Sela.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙