FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: upisi u prve razrede osnovnih škola škola počinju 5. svibnja

Autor: ista
ZAGREB, 3. svibnja 2011. (Hina) - Upis djece u prvi razred osnovne škole započet će u četvrtak, 5. svibnja, i trajat će do 7. svibnja, izvijestio je danas zagrebački Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport koji navodi da se planira upisati 7.946 djece u 307 razrednih odjela te 106 redovnih osnovnih škola.

Upisu u prvi razred mogu pristupiti djeca koja su do 1. travnja 2011. imala navršenih šest godina života, a upisuju se u školu prema mjestu prebivališta ili prijavljenog boravišta u Gradu Zagrebu.

Prije upisa obvezan je pregled djeteta radi utvrđivanja njegova psihofizičkog stanja. Pregled djeteta provodi stručno povjerenstvo koje čini školski liječnik, pedagog, psiholog i defektolog škole koju bi dijete trebalo upisati.

Ukoliko dijete do 1. travnja nije navršilo šest godina života, nije školski obveznik. Međutim, roditelj može podnijeti zahtjev za prijevremeni upis, pišu u Gradskom uredu i navode da je u školskoj godini 2010./11. bilo ukupno 140 tih đaka.

Djeca koja iz opravdanih razloga ne mogu pristupiti pregledu i upisu u navedenim terminima, to mogu obaviti do 31. kolovoza 2011.

(Hina) xmb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙