FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježen Dan grada Vukovara

Autor: zdra
VUKOVAR, 2. svibnja 2011. (Hina) - Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća na kojoj su zaslužnim pojedincima, ustanovama, udrugama i tvrtkama uručena gradska priznanja, u Vukovaru je obilježen Dan grada, 3. svibnja, blagdan zaštitnika sv. Filipa i Jakova.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo istaknuo je u govoru kako je Vukovar jedini grad u Hrvatskoj koji ima sedam asistenata za rad s djecom s posebnim potrebama, financira sve studente stipendiste, a učenicima je omogućen besplatan prijevoz u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

"Da je manje zapreka, brže bismo išli naprijed", ustvrdio je Sabo, izrazivši žaljenje što sjednici gradskoga vijeća ne nazoče predstavnici vlade i Hrvatskog sabora iako su predsjednica vlade Jadranka Kosor i predsjednik Sabora Luka Bebić dopodne bili u nekoliko kilometara udaljenu Borovu, na obilježavanju 20. obljetnice ubojstva dvanaestorice hrvatskih redarstvenika.

Predsjednik gradskog vijeća Tomislav Džanak kazao je kako će od vlade i Sabora zatražiti donošenje posebnog zakona o zapošljavanju u gradu Vukovaru, rekavši da je to potrebno jer u Vukovaru radi nekoliko tisuća Vinkovčana, Osječana i i stanovnika ostalih slavonskih gradova, a za Vukovarce nema posla.

"Izračunali smo da se za plaće tih nekoliko tisuća nevukovaraca izdvoji oko 150 milijuna kuna na godinu, kolik je bio i prošlogodišnji proračun grada Vukovara. Sav taj novac zarađen je u Vukovaru, a troši se u nekim drugim gradovima", ustvrdio je Džanak.

Savjetnik za branitelje predsjednika RH Predrag Matić rekao je kako će, iako zna da su svi hrvatski građani jednaki i ravnopravni pred zakonom, o Džankovoj inicijativi obavijestiti predsjednika Ivu Josipovića jer, kako je obrazložio, "ovdje se pak radi o specifičnom slučaju".

Tijekom svečane sjednice gradskoga vijeća posmrtno je dodijeljena nagrada za životno djelo, u Domovinskom ratu poginulom general bojniku Blagi Zadri, koju je primila generalova supruga Katica. Uručene su i plakete i medalje grada Vukovara.

Potpisani su i sporazumi o prijateljstvu između grada Vukovara i gradova Sinja, Šibenika i Trogira.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙