FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: održan jubilarni Uskrs fest

Autor: tdel
ZAGREB, 1. svibnja 2011. (Hina) - Trideseti Uskrs fest, najstarija hrvatska glazbena priredba inspirirana sakralnom tematikom, održan je večeras u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Jubilarni festival, na kojemu je izvedeno 20 pjesama bez natjecateljskog karatera, održan je pod pokroviteljstvom Odbora za mlade Hrvatske biskupske konferencije (HBK), a u orgnizaciji HRT-a i Hrvatskog katoličkog radija.

Na završetku festivala predsjednik Odbora za mlade HBK-a pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski zahvalio je sudionicima, rekavši da je ljepota tog susreta rast u vjeri i ljubavi.

"Prava vrijednost festivala je svjedočenje Isusa Krista koja se pretvorila u vjeru i međusobno povjerenje", rekao je Gorski, dodavši da je uskrsli Krist živ i prisutan među nama. Pozvao je mlade da budu ponosni na svoju vjeru, svoju Crkvu i narod kojem pripadaju. Ponovio je riječi danas proglašenog blaženika Ivana Pavla II., koji je mladima često govorio da se ne boje života te da širom otvore vrata Kristu.

Te riječi nazočne su u Crkvi od početka njegova pontifikata, odjekuju još i danas, a odjekivat će sve dok ih u vjeri budemo spominjali, rekao je. U toj vjeri, dodao je, idemo u susret najvećem i najljepšem događaju u našoj Crkvi - pohodu Svetog Oca pape Benedikta XVI., 4. i 5. lipnja Hrvatskoj.

Gorski je pozvao mlade da dođu na bdjenje sa Svetim Ocem na Trg bana Jelačića u Zagrebu, rekavši da Papa želi moliti s mladima, bdjeti pred Presvetim. Papa želi moliti da bi pokazao da bez molitve nema vjere, dodao je.

Gorski je uputio je blagoslov mladima pozvavši ih da budu radosni i hrabri te da na svoj način znaju svjedočiti vjeru.

(Hina) xatod ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙