FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U napadu NATO-a ubijen Gadafijev sin, Gadafi neozlijeđen

Autor: brad
TRIPOLI, 1. svibnja 2011. (Hina/AFP/Reuters) - Najmlađi sin libijskog vođe Moamera Gadafija, Saif al Arab Gadafi, ubijen je zajedno sa svoje troje djece u subotu navečer tijekom zračnog napada NATO-a, objavio je glasnogovornik režima u Tripoliju.

Glasnogovornik vlade Musa Ibrahim objavio je da je napadnuta kuća Saifa al Araba Moamera Gadafija, najmlađeg Gadafijeva sina. Libijski vođa Moamer Gadafi i njegova supruga živi su i zdravi, rekao je glasnogovornik libijske vlade.

U subotu kasno navečer tri su se eksplozije čule u Tripoliju, u četvrti Bab al Azizija, gdje je i kompleks u kojem stanuje Gadafi, nakon prelijetanja zrakoplova NATO-a.

Po riječima glasnogovornika, riječ je o operaciji koja je imala za cilj ubiti libijskog čelnika.

"Ono što sada imamo je zakon džungle", rekao je glasnogovornik dodajući da je sada "svakome jasno da ono što se događa u Libiji nema ništa sa zaštitom civila".

Glasnogovornik libijske vlade odveo je novinare u kuću koja je pogođena s najmanje tri rakete, a krov joj je probijen na nekoliko mjesta.

"Borit ćemo se i borit bude li trebalo", kazao je Ibrahim dodajući: "Vođa je jučer ponudio mir NATO-u i NATO je to odbio".

Kako javlja agencija Reuters, za sada nema nikakve reakcije NATO-a ili potvrde o događaju iz neovisnih izvora.

U Bengaziju, središtu libijske pobune, pobunjenici su pucali u zrak nakon što je objavljeno da je ubijen Gadafijev najmlađi sin, javio je novinar France Pressea.

Gadafijev sin Saif (29) jedan je od najmanje poznatih njegovih sinova, s ograničenom ulogom u strukturi vlasti u Tripoliju. Bio je student u Njemačkoj.

(Hina) xbr ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙