FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Čobanković otvorio 3. Sajam agroturizma u Skradinu

Autor: jdev
SKRADIN, 30. travnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković otvorio je danas u Skradinu treći Sajam agroturizma koji tradicionalno organiziraju Šibensko-kninska županija, županijska Regionalna razvojna agencija, a potpomažu ga ministarstva turizma, gospodarstva, te regionalnog razvoja.

Sajam agroturizma okupio je preko sto izlagača s područja Šibensko-kninske županije, županije partnera Ličko senjske županije, te susjedne Bosne i Hercegovine.

Ministar Čobanković kazao je kako je riječ o iznimno važnom sajmu za ruralne krajeve.

"Iznimno me veseli što se i na ovoj smotri poljoprivrednih proizvoda i usluga vidi kako je sve više proizvoda koje možemo direktno plasirati na tržište", kazao je Čobanković, dodavši kako njegovo ministarstvo za cilj ima stvarati pretpostavke da se na selima u što većoj mjeri proizvode finalni proizvodi, a ne, kao što je do sad često bio slučaj, samo sirovine koje će netko drugi uobličiti i plasirati na tržište.

Na novinarsko pitanje zašto je Vlada povukla novi prijedlog zakona o suzbijanju rada na crno, Čobanković jer odgovorio kako je to bila samo projekcija zakona iz koje su se izvukli neki zaključci.

Pojašnjavajući spomenuti zakonski prijedlog kroz prizmu poduzetništva u poljoprivredi, Čobanković je kazao da ako netko živi od, primjerice, sto hektara vinograda, ispomoć u berbi ne može pravdati 'prijateljima', no onaj koji ima pola hektara nasada to može učiniti.

Odredba je u svakom slučaju, pojasnio je ministar, imala za cilj suzbiti hrvatsku crnu ekonomiju, od čega Vlada nije odustala.

Upitan da komentira prosvjede ribara koji su se u srijedu dogodili u šibenskom kanalu, Čobanković je kazao da ne želi biti zločest te kazati koliko ima registriranih ribara samo u Šibensko-kninskoj županiji, a koliko ih se odazvalo tom prosvjedu.

Ministar je pojasnio kako Ministarstvu treba donijeti novi pravilnik o ribarstvu, te je do toga preostalo još raščistiti poglavlje vezano uz upotrebu ribarskih alata oko čega su ribarska mišljenja podijeljena.

(Hina) xjdev yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙