FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruge ribara: ribarski Obrovac u Komiži

Autor: dspo
PULA, 29. travnja 2011. (Hina) - Koordinacija udruga profesionalnih ribara, u kojoj su ribarske udruge "Naše more" iz Kaštela, "Mare croaticum" iz Umaga i "Istarski ribar" iz Pule, u današnjem priopćenju ocjenjuje da će ribarska luka u Komiži, ako se ikada napravi, biti poznata kao najveći ribarski Obrovac u povijesti ovih prostora.

Koordinacija smatra kako se gradnja ribarske luku državnim novcem u Komiži može nazvati, kako kažu, ili "suludim projektom" ili "namjernom pronevjerom novca poreznih obveznika".

"Prema svim stručnim pokazateljima Komiža je vjerovatno zadnje mjesto na Jadranu gdje bi se ribarska luka mogla graditi", poručuju iz Koordinacije i dodaju kako je svima poznato kako pri izboru lokacije ribarske luke obavezno trebaju biti zadovoljeni neki zahtjevi kao što su dobra cestovna ili željeznička infrastruktura radi povezanosti s velikim potrošačkim centrima. Stoga smatraju nepojmljivim da je nekome palo na pamet da tamo državnim novcem gradi ribarsku luku sa svim predviđenim sadržajima.

"Kada se uzmu u obzir neke druge činjenice onda je jasno zašto se tamo troše državni novci. Prije svega zato što je državni tajnik za ribarstvo Tonči Božanić upravo iz Komiže", misle u Koordinaciji udruga profesionalnih ribara.

Dodaje kako istodobno Split, kao najveći grad na obali, s nekoliko već postojećih luka, nema nijednu luku za ribare. Članovi Koordinacije profesionalnih ribara se stoga pitaju kako je moguće da se toliki milijuni državnih kuna "bacaju u more dok se istodobno govori o krizi i štednji".

Koordinacija poziva "USKOK da malo pročešlja ovaj slučaj te da pogleda tko je sve radio na ovom projektu i što, koliko su bili plaćeni, a naročito neka pogledaju da li je bilo natječaja za pojedine radnje".

(Hina) xdspo yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙