FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka HVIDR-a obilježila ulazak u NATO

Autor: dber
ZAGREB, 29. travnja 2011. (Hina) - Zajednica udruga HVIDR-a grada Zagreba danas je u nazočnosti predsjednika Ive Josipovića i ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislava Ivića svečano obilježila jedan od, kako je ocijenjeno, najbitnijih događaja u novijoj hrvatskoj povijesti - ulazak u NATO 2009.

"To je prigoda da se sjetimo onih koji su položili svoje živote i dali svoje zdravlje za domovinu, onih koji su znali prepoznati što je dobro i pravedno, kamo Hrvatska treba ići i što je njezin strateški izazov", kazao je predsjednik Josipović ispred sjedišta ZET-a na Remizi pred članovima zagrebačke HVIDR-e u kojoj su velik dio i djelatnici ZET-a.

Ustvrdio je kako je Hrvatska danas odgovorna članica NATO-a i podsjetio kako hrvatski vojnici djeluju u mirovnoj misiji u Afganistanu i rade težak, odgovoran i opasan posao na najbolji mogući način.

Predsjednik Josipović je izrazio uvjerenje da će Hrvatska brzo završiti i pregovore s EU-om i da će građani reći "da EU", kao i hrvatski branitelji prepoznajući da je dio njihova zalaganja EU budućnost Hrvatske.

S tim se složio i ministar branitelja Tomislav Ivić te je pozdravio članove HVIDR-e u ime predsjednice vlade Jadranke Kosor. Ustvrdio je da je ulazak Hrvatske u NATO jedan od velikih datuma u novijoj hrvatskoj povijesti i da je to zasluga branitelja jer je, kako je naglasio, Domovinski rat "polazište svega".

"Cilj moje generacije bio je ulazak u NATO, kao što je to sada ulazak u EU", istaknuo je predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e grada Zagreba Mirko Ljubičić. Zahvalio je nazočnima što su poduprli njihovu ideju o "NATO-tramvaju" u kojem su se do Trga bana Jelačića povezli državni dužnosnici, članovi zagrebačke HVIDR-e, branitelji i građani.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je kako se Zagreb danas ponosi svojim braniteljima i njihovim udrugama čiju čast i dostojanstvo, rekao je, ni u ratu ni u miru nitko ne može oduzeti.

Predstavnici državnih i gradskih vlasti su ispred ZET-ova sjedišta na Remizi zapalili svijeće kod spomenika poginulim i nestalim braniteljima, djelatnicima ZET-a.

(Hina) xbdj ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙