FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Institut IGH ostvario 2,8 milijuna kuna neto dobiti

Autor: scvi
ZAGREB, 29. travnja 2011. (Hina) - Institut IGH i njegova ovisna društva ostvarili su u prvom ovogodišnjem tromjesečju konsolidiranu dobit nakon oporezivanja od 2,77 milijuna kuna, što je 71 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje danas objavljeno financijsko izvješće te kompanije.

Budući da je manjinskom interesu pripisana dobit od 408.000 kuna, imateljima kapitala matice pripada 2,36 milijuna kuna, navodi se u izvješću.

Ukupni prihodi IGH dosegnuli su u tome razdoblju 115,98 milijuna kuna, što je 17,7 posto manje nego u prvom tromjesečju prošle godine. Istodobno, ukupni rashodi smanjeni su 13 posto, na 112,16 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje usluga i proizvoda iznosili su u proteklome tromjesečju 96 milijuna kuna, od čega je na inozemnom tržištu ostvareno 7 milijuna kuna. Konsolidirani poslovni prihodi dosegnuli su 99 milijuna kuna, dok su u istom razdoblju lani bili 129 milijuna kuna, što je pad za nešto više od 23 posto.

Smanjenje konsolidiranih poslovnih prihoda i dobiti u prvom tromjesečju u odnosu na isto lanjsko razdoblje posljedica su smanjenog obujma građevinske aktivnosti zbog recesije i stagnacije ulaganja u izgradnju infrastrukturnih objekata u zemlji, koja je ublažena povećanjem poslova u inozemstvu, navodi se u izvješću Instituta IGH.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙