FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski tisak o kraljevskom vjenčanju

Autor: mtro
PARIZ, 29. travnja 2011. (Hina/AFP) - Europski tisak u petak na naslovnicama donosi temu britanskog kraljevskog vjenčanja ili "vjenčanja stoljeća" i uz čestitke mladencima te osvrte na monarhiju ističe planetarnu dimenziju tog događaja koji će se putem televizijskog prijenosa pratiti u cijelom svijetu.

Belgijski Le Soir navodi da će vjenčanje gledati 2 milijarde tv gledatelja, a francuski besplatni dnevni list Metro pod engleskim naslovom "The Mariage" ponavlja da će si danas ujutro William i Kate reći "da" te bi taj moderni par mogao promijeniti sliku britanske monarhije.

U Njemačkoj Bild na naslovnici govori o "vjenčanju iz bajke. Od danas će Kate biti naša princeza srca", najavljuje najčitaniji njemački list.

Ostale dnevne listove nisu obuzela romantična raspoloženja pa Tagesspiegel u uvodniku ističe da su "članovi kraljevske obitelji svjesni djelatnici tvornice povijesti i svečanost u Westminsterskoj opatiji prije svega treba poslužiti za održavanje kontinuiteta".

Bavarski dnevni list Suddeutsche Zeitung naglašava planetarnu dimenziju događaja koji će prenositi televizije što se može usporediti samo s Olimpijskim igrama i prvim putovanjima u svemir.

Stuttgarter Zeitung inzistira na jedinstvu Velike Britanije oko tog događaja.

U Italiji internet stranica lista Il Messagero osvrće se na one koji nisu primili diplomatske pozivnice i na zabranu twittersa u Westminsteru.

La Repubblica ističe u svome tekstu kako je sirijskome veleposlaniku povučena pozivnica na svečanost, zbog aktualnog krvavog gušenja prosvjeda u Siriji.

U Španjolskoj El Pais u uvodniku poziva princa Williama da "razmisli o ulozi monarhije u XXI. stoljeću" te ocjenjuje da "William i Catherine mogu pridonijeti monarhiji ili još više udaljiti Britance od njihove izvanredne prošlosti".

(Hina) xtm yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙