FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: Šesti naraštaj dragovoljnih ročnika

Autor: npav
ZAGREB, 28. travnja 2011. (Hina) - U vojarni u Požegi, sutra započinje dragovoljno služenje vojnog roka šestog naraštaja dragovoljnih ročnika a u tom naraštaju obuku će prolaziti 300 kandidata, među kojima je 270 muškaraca i 30 žena.

Sukladno odredbama Pravilnika o dragovoljnom služenju vojnog roka ročnici će isti dan s Ministarstvom obrane RH potpisati ugovor kojim se uređuju međusobna prava i obveze, priopćeno je danas iz MORH-a.

Dragovoljno služenje vojnog roka traje osam tjedana, a obuhvaća provođenje temeljne i specijalističke pješačke obuke u Požegi. Tijekom dragovoljnog služenja vojnog roka za ročnike je predviđena mjesečna novčana naknada u visini od 2660,00 kuna, naknada putnih troškova za dolazak na služenje i odlazak, osnovno zdravstveno osiguranje, osiguranje od ozljede na radu i profesionalne bolesti, te smještaj i prehrana.

Po uspješnom završetku programa obuke u skladu s postignutim rezultatima u obuci, odabranim ročnicima ponudit će se mogućnost sklapanja Ugovora o osposobljavanju za djelatnog vojnika, odnosno o izobrazbi časnika, čijim potpisom se stječe status djelatne vojne osobe, a prema potrebama OS RH u narednom razdoblju, navodi MORH.

Kroz pet naraštaja dragovoljnog služenja vojnog roka program obuke završilo je 1187 dragovoljnih ročnika, od čega 1046 muškaraca i 141 žena.

MORH je do sada potpisao Ugovor sa 786 dragovoljnih ročnika, od čega sa 707 vojnika i 79 časnika, priopćeno je danas.

(Hina) pp/xaš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙