FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 27. travnja

Autor: dsta
ZAGREB, 27. travnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 27. travnja.

ZAGREB - Hrvatsko-bugarski gospodarski forum, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, održat će u okviru posjeta predsjednika Vlade Republike Bugarske Bojka Borisova Republici Hrvatskoj, a s kojim u Hrvatskoj boravi i gospodarska delegacija Trgovinske i industrijske komore s predstavnicima 14 bugarskih tvrtki. Kako je najavljeno, forum će otvoriti hrvatski ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, bugarski ministar gospodarstva, energetike i turizma Traycho Traykov, predsjednik Trgovinske i industrijske komore Bugarske Tsvetan Simeonov te potpredsjednica HGK Vesna Trnokop-Tanta. Robna razmjena između Hrvatske i Bugarske u 2010. je iznosila 108,4 milijuna eura. Pritom je hrvatski izvoz u Bugarsku ostvaren u vrijednosti od 35,6 milijuna eura, dok je uvoz iz te zemlje iznosio 72,8 milijuna eura (15,00 sati, u Vijećnici HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Okrugli stol pod naslovom "Kretanja u gospodarstvu i na tržištu rada - analize i prognoze" održat će se u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Uvodna izlaganja imat će predstavnici Raiffeisen Consultinga i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a u raspravi će sudjelovati analitičari zagrebačkog Ekonomskog instituta i Splitske banke (10,00 sati, HZZ, Radnička cesta 1).

SLAVONSKI BROD - Akcije iz projekta "Volim Hrvatsku" bit će obilježene simboličnom sadnjom drveta u parku Šetališta "Braća Radić" u Slavonskom Brodu (11,30 sati), nakon čega će u vijećnici županijske uprave biti održan drugi sastanak Stožera tog projekta (12,15 sati Petra Krešimira IV. 1). Nakon sadnje i sastanka ministar turizma Damir Bajs u vijećnici će dati izjave za medije (13,15 sati).

PULA - Investicije su tema ovogodišnjeg 3. gospodarskog foruma Istre u Puli, na kojem se očekuje tristotinjak gospodarstvenika, predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave te predstavnika regija s kojima surađuje Istarska županija. Kako je najavljeno, prezentaciju o investicijama u Hrvatskoj održat će potpredsjednik Vlade Domagoj Ivan Milošević (10,00 sati, hotel "Histria").

RIJEKA - Predstavnici Lučke uprave Rijeka i Pomorskog fakulteta u Rijeci potpisat će ugovor o dugoročnoj znanstvenoj, stučnoj i poslovnoj suradnji kojom će se promicati planirani strateški razvoj luke, lučkih djelatnosti i riječkog prometnog pravca (11,00 sati, Lučka uprava Rijeka, Riva 1).

Dežurne urednice:

prijepodne: Davorka Stanešić

poslijepodne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xds ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙