FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: promet srednje gust do pojačan

Autor: ipet
ZAGREB, 23. travnja 2011. (Hina) - Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, a promet je srednje gust do pojačan na većini cesta dok su poteškoće moguće na dionicama na kojima su u tijeku radovi kao i na prilaznim cestama većih gradova i mjesta, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Za sav promet zatvorena je državna cesta D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo. Teretnim vozilima privremeno je dopušten promet Ličkom magistralom kroz Plitvice, a prijevoz opasnih tvari, cisterni i eksplozivnih tvari preusmjeren je cestama: Otočac-Špilnik-Borje-Prijeboj-GP Ličko Petrovo Selo.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) od čvora Buzin do čvora Lučko vozi se otežano jednom stranom kolnika uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat pa su zbog pojačanoga prometa moguće poteškoće.

Budući da je na cestama zbog lijepoga vremena sve više biciklista i motociklista, a u ratarskim krajevima poljoprivrednih vozila koja na kolnik donose zemlju i blato, HAK moli vozače tih vozila da provjere uređaje za signalizaciju, osobito ako voze tijekom slabe vidljivosti ili noću.

Promet putničkih vozila pojačan je na graničnim prijelazima: Bregana na ulasku, a Kaštel u oba smjera.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

(Hina) pp/xipet yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙