FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove zdravstvene iskaznice za određene kategorije branitelja

Autor: mcur
ZAGREB, 8. travnja 2011. (Hina) - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) priopćio je danas da je poslao na kućnu adresu nove zdravstvene iskaznice s oznakom HB članovima obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih branitelja iz Domovinskog rata, HRVI-ja i hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s utvrđenim oštećenjem organizma od najmanje 30 posto.

Oni po zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji ostvaruju pravo na oslobađanje od plaćanja participacije. Tako osiguranici koji će dobiti iskaznice s oznakom HB ne moraju sklapati ugovor o dopunskom zdravstvenom osiguranju.

Ta je iskaznica jedinstven dokaz o statusu u obveznom i dopunskom zdravstvenom osiguranju te stoga osobi koja se njome koristi u ostvarivanju zdravstvene zaštite zamjenjuje obje dosadašnje navedene iskaznice i rješenje ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Svi branitelji koji su dobili nove iskaznice, a do sada su možebitno plaćali dopunsko zdravstveno osiguranje, mogu se javiti u područne urede HZZO-a radi raskida police i povrata do sada uplaćenih premija tog osiguranja, izvijestio je HZZO.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙