FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irski hokejaš novčano kažnjen zbog trganja retrovizora u Zagrebu

Autor: trub
ZAGREB, 19. travnja 2011. (Hina) - Irskom hokejašu, koji je nakon poraza svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu skupine B divizije u Zagrebu proteklog vikenda nogama i rukama trgao retrovizore na parkiranim automobilima, danas je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu novčano kažnjen 2942 kune koliko iznosi njegovih deset dnevnih dohodaka, te mu je naloženo da s 4100 kuna obešteti vlasnike oštećenih automobila.

Kako je Ross O'Driscoll (31) priznao krivnju i cijelu je preuzeo na sebe, pa se njegovom 32-godišnjem kolegi koji je tada bio s njim nije ni sudilo, presuda sutkinje Jasne Zoretić Rendulić postala je pravomoćna, a njom je O'Driscoll, koji u Irskoj zarađuje kao konobar, proglašen krivim za kazneno djelo uništavanja ili tuđe stvari.

Zagrebačka je policija u nedjelju oko 3 sata u noći uhitila dvojicu irskih hokejaša na ledu nakon što su pod utjecajem alkohola potrgali retrovizore na pet automobila, zbog čega je osuđeni, po odluci suda, dužan vlasnicima vozila ukupno nadoknaditi 4100 kuna štete. Policija im je nakon uhićenja alkotestom izmjerila 0,6, to jest 1,6 promila alkohola u krvi.

O'Driscoll je odmah po izricanju presude platio novčanu kaznu koju mu je odredio sud, te obećao da će po povratku u Irsku nadoknaditi i štetu.

Osim što je priznao krivnju, izrazio je žaljenje zbog štete koji je počinio te se odrekao prava na žalbu, čime je presuda postala pravomoćna.

Inače, vandalski ispad dogodio se nekoliko sati nakon što je irska hokejaška reprezentacija od Islanda izgubila s 14-0 i tako zauzela posljednje šesto mjesto, bez boda, s gol razlikom 4-68. Zanimljivo je da su sve svoje golove dali u srazu s hrvatskom reprezentacijom koja je na kraju zauzela drugo mjesto iza Rumunjske.

(Hina) xtr yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙