FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obavijest korisnicima - konferencija za novinare premijerke Kosor

Autor: ista
ZAGREB, 19. travnja 2011. (Hina) - Obavještavamo korisnike da je iz hrvatske vlade u utorak ujutro priopćeno da će predsjednica vlade Jadranka Kosor u utorak održati konferenciju za novinare u povodu zatvaranja dvaju poglavlja u pregovorima s Europskom unijom.

U povodu zatvaranja dvaju poglavlja, 11. i 22., predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor održat će konferenciju za novinare u 15.30 sati, u Banskim dvorima, Markov trg 2.

U utorak se u Bruxellesu održava međuvladina konferencija o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji na kojoj bi Hrvatska trebala zatvoriti dva poglavlja pristupnih pregovora.

Očekuje se da Hrvatska zatvori poglavlja Poljoprivreda i ruralni razvitak (11. poglavlje) i Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata (22.), a time će se broj zatvorenih poglavlja popeti na 30 od njih ukupno 35. Do kraja pregovora preostat će još zatvoriti pet poglavlja - Tržišno natjecanje, Ribarstvo, Pravosuđe i temeljna prava, Financijske i proračunske odredbe te Ostala pitanja.

Hrvatsko izaslanstvo na Međuvladinoj konferenciji predvodi potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković.

(Hina) xnab ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙