FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pripremno ročište za "Offside" pomaknuto za sutra

Autor: amat
ZAGREB, 18. travnja 2011. (Hina) - Zbog nedolaska optuženog nogometaša Međimurja Nikole Melnjaka na zagrebačkom Županijskom sudu danas nije održano pripremno ročište u slučaju "Offside" u kojemu su 15 igrača i športskih djelatnika iz nogometnih klubova Croatia Sesvete, Varteks i Međimurje optuženi za namještanje utakmica i primanje mita.

Ročište na kojem bi se trebao odrediti datum početka suđenja te dokazi koji će se provesti na glavnoj raspravi sutkinja Gordana Mihela Grahovac "pomaknula" je za sutra. Zbog velikog broja optuženika za javnost zatvoreno ročište ponovno je zakazano u zgradi Trgovačkog suda.

Optužnicom u slučaju "Offside" bila su obuhvaćena još šestorica okrivljenika, među kojima i trojica organizatora namještanja utakmica, no oni su priznali nedjelo i s USKOK-om se nagodili o kazni. Uz godinu dana zatvora organizatori su u nagodbi pristali državi vratiti oko milijun eura koje su zaradili kladeći se na namještene utakmice.

Za ostalih 15 optuženih kojima će se suditi USKOK traži oduzimanje oko 200.000 eura, koliko su navodno dobili za namještanje utakmica.

Višemjesečna akcija USKOK-a i policije nazvana "Offside" počela je krajem 2009. pošto su od njemačke policije dobivene prve informacije o namještanju rezultata i lancu klađenja na sporne utakmice. Početkom lipnja 2010. hrvatska policija je uhitila 22 osumnjičene osobe.

Jedini od uhićenih koji je nakon razgovora u policiji odmah pušten da se brani sa slobode bio je upravo Melnjak zbog čijeg se nepojavljivanja na sudu današnje ročište nije održalo.

(Hina) xam yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙