FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: novi propisi za pospane kontrolore leta

Autor: dhai
WASHINGTON/ZAGREB, 18. travnja 2011.(Hina) - Kontrolori zračnog prometa u SAD-u dobit će nova pravila čiji je cilj spriječiti ih da spavaju na radnom mjestu, objavila je nedjelju američka vlada.

Ministar prometa Ray LaHood je izjavio kako su se Savezna uprava zračnog prometa (FAA) i Sidikat kontrolora zračnog prometa dogovorili da promjene stupe na snagu odmah, nakon niza nedavnih incidenata koji uključuju i zračne kontrolore koji su spavali na dužnosti, prenosi CNN.

Kontrolori će sada imati najmanje devet sati slobodno između smjena, umjesto sadašnjeg minimuma od osam sati, rekao je LaHood. To će se primjenjivati i kod zamjene smjena. Kontrolore se više neće moći staviti u nenajavljenu ponoćnu smjenu nakon slobodnog dana.

Menadžeri FAA također će rasporediti vlastite smjene na način da osiguraju veću pokrivenost u ranim jutarnjim i kasnim noćnim satima, rekao je LaHood.

U subotu je FAA suspendirala još jednog kontrolora zračnog prometa zbog spavanja na poslu, što je sedmi takav incident čije je postojanje agencija objavila od početka godine.

(Hina) xdh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙