FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat: sud za bivšeg premijera, ministra financija

Autor: vmrs
KAIRO, 17. travnja 2011. (Hina) - U Egiptu su u nedjelju bivši premijer te bivši ministar financija poslani na sud zbog pronevjere javnog novca, objavio je državni tužitelj, prenijele su agencije.

Bivši premijer Ahmed Nazif pritvoren je dok traje istraga, a bivši ministar financija Jusef Butros Gali je u inozemstvu.

Habibu el-Adliju, bivšem ministru unutarnjih poslova, koji je već optužen za ubojstvo prosvjednika i korupciju, sudit će se po istim optužbama, javio je Reuters.

Nazif i Butros Gali optuženi su za pronevjeru 15,5 milijuna dolara javnog novca, jer su bez javnog natječaja kupovali proizvode jednog njemačkog poduzeća, piše agencija AFP.

Pošto je u veljači narodnom pobunom svrgnut predsjednik Hosni Mubarak, pravosuđe je počelo istraživati korupciju. U subotu je vrhovni sud naredio raspuštanje Narodne demokratske stranke (PND), bivše vladajuće stranke i zapljenu njezine imovine. Zahtjev za raspuštanje PND-a kojeg je tri desetljeća vodio Mubarak, slijedio je nakon optužbi za korupciju. Velik broj bivših članova stranke pod istragom je zbog korupcije, a neki su zatvoreni.

(Hina) xvm yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙