FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas Iran optužio za blokiranje palestinske pomirbe

Autor: akoz
RAMALA, 15. travnja 2011. (Hina/AFP) - Palestinski čelnik Mahmud Abas u petak je agenciji AFP rekao da se njegov prijedlog da otputuje u Gazu kako bi pokušao ostvariti pomirbu s organizacijom Hamas nije ostvario zbog naputaka koje Iran šalje vodstvu te organizacije u egzilu.

"Hamas zasad odbija odgovoriti na tu incijativu", rekao je Abas glede prijedloga da posjeti Pojas Gaze, koji je pod nadzorom Hamasa, "kako bi okončao podjelu" među Palestincima i formirao vladu neovisnih osoba koja bi pripremila izbore za šest mjeseci.

"Želim doći u Gazu, ali oni me ne žele tamo", rekao je Abas, koji je prije mjesec dana, odgovarajući na poziv koji mu je uputio čelnik Hamasove vlade Ismail Hanija, rekao kako je spreman u Gazu "otići idući dan".

"Ako je među njima nastao raskol, to je zbog odluke koja dolazi iz Irana. Od Irana dobivaju upute koje slušaju u zamjenu za novac koji dobivaju", ustvrdio je Abas, odgovarajući na pitanje o mogućim razilažanjima između Hamasove vlade u Gazi i političkog čelništva te organizacije u Damasku.

(Hina) xakoz ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙