FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen eko projekt Green City Project

Autor: dmar
ZAGREB, 14. travnja 2011. (Hina) - Green City Project je inicijativa za senzibiliziranje hrvatske javnosti na probleme zaštite okoliša, u sklopu koje će ove godine po drugi puta u Zagrebu biti organiziran niz edukativno-zabavnih događaja, najavili su organizatori projekta na današnjoj konferenciji za novinare.

Cilj projekta je potaknuti širu javnost na ekološki osvješteno djelovanje. Kroz program će se predstaviti ekološki odgovorne kompanije i tehnologije, prikupljati sredstva za pomoć eko udrugama, te donirati sredstva za bioraznolikost. Za projekt je naročito važna edukativna komponenta s ciljem obrazovanja mladih o ekološkim pitanjima.

U ime organizatora Marko Lasić - Nered najavio je akciju prikupljanja starog papira "Zeleni korak" u kojoj sudjeluje 105 osnovnih škola, a dosad je već prikupljeno više od 100 tona papira. Četiri najbolje škole dobit će nagrade za očuvanje okoliša.

Ove godine se prvi puta dodjeljuju Green City nagrade u devet kategorija, a nagradit će se kompanije i pojedinci za dostignuća u očuvanju okoliša. Također će se obilježiti Dan planeta Zemlje, Dan zaštite prirode i Dan očuvanja okoliša.

Povodom Dana planeta Zemlje, 23. travnja, na Cvjetnom trgu bit će postavljena instalacija akademskog kipara Ive Gašpariča i arhitekta Krisztiana Lackovića.

Također će 21. svibnja biti organiziran modni događaj Green City Fashion Show u sklopu kojeg će dizajneri kroz svoje kolekcije obraditi motiv prirode.

Green City Special je koncertni program na Bundeku koji bi na Dan očuvanja okoliša, 11. lipnja, trebao okupiti brojne rock grupe, a ulaznica za koncert bit će kilogram starog papira.

Generalni pokrovitelji Green City Projecta su Konzum, Zagrebačka banka, Vipnet i Pliva.

(Hina) xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙