FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od 300 filmova na jubilarnom RAF-u

Autor: agrb
ZAGREB, 13. travnja 2011. (Hina) - Više od 300 filmova prikazat će se u glavnom i popratnim programima desete Revije amaterskog filma - RAF, koja se ove godine održava od 17. do 23. travnja u Teatru &TD, a jubilarno izdanje Revije otvorit će izbor filmova koji su obilježili tu najveću smotru neprofesijskog, studentskog i amaterskog filma u Hrvatskoj i regiji, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Vanja Daskalović, koja je s Ivom Jelinčić koordinatorica programa, najavila je da će Reviju otvoriti filmovi koji su u dosadašnjim izdanjima bili najbolje prihvaćeni od publike i organizatora, odnosno radovi koji, istaknula je, ponajbolje opisuju duh RAF-a i ljepotu amaterskog filma.

Za glavni program stiglo je oko 200 filmova, od onih nastalih u kućnoj radinosti do radova samostalnih autora i kino klubova, izvijestila je Jelinčić, napomenuvši kako će se svi prijavljeni filmovi biti i prikazani, a projekcije će se održavati od podneva do kasnih večernjih sati.

Filmovi u glavnom programu prikazivat će se u kategorijama RAF kratkiši, srednji metar, dugi metar i Kids&Teens, a prvi neslužbeni program, dan prije otvorenja, donosi izbor najboljih filmova s prošlogodišnje Revije.

Već tradicionalni program "RAF-ovci su odrasli" prikazat će, među ostalim, igrani film "Etida" Luke Hrgovića, studijski rad "Dokumentarni film" Igora Bezinovića, dokumentarce "Kelti" i "Bojan" Đure Gavrana, film "Tjeskoba" Damira Čučića te eksperimentalni film "In Utero" autorskog para Ivana Ramljaka i Marka Škobalja.

Popratni program donosi i studentske filmove već afirmiranih filmskih redatelja, Larsa von Triera, Jirija Menzela, Gaspara Noe, Andreja Wayde i Thomasa Vinterberga te program s prvim snimcima, kadrovima i filmovima snimljenima na području bivše Jugoslavije, ostvaren u suradnji s kinotekama Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Slavljenički RAF prikazat će i neke od najboljih filmova s dosadašnjih revija, među ostalim, film "Zlatne čaklje" o Bori Leeju te filmove Stranke dobrih ljudi iz Kutine i Vladimira Protića iz Beograda, a na programu je i konceptualan dokumentarac "Mica i druge priče" Milana Nikodijevića.

(Hina) xagrb ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙