FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski mjuzikl "Vrtoglavica" osvojio kristalni GEF

Autor: mbuj
ZAGREB, 11. travnja 2011. (Hina) - Mjuzikl "Vrtoglavica", nastao u zajedničkoj produkciji Centra za kulturu i film "August Cesarec" i Osnovne škole Pavleka Miškine, pobijedio je i osvojio kristalni GEF, u konkurenciji 24 mjuzikla na 13. GEF-u - Svjetskom festivalu kreativnosti u školama, koji se od 6. do 10. travnja održavao u talijanskom Sanremu, priopćili su danas iz Centra "August Cesarec".

Ističu kako su time ponovili uspjeh mjuzikla "Priča sa Zapadnog kolodvora" koji je osvojio prvo mjesto na 11. Svjetskom festivalu kreativnosti u školama u San Remu 2009. godine, također u produkciji Centra za kulturu i film August Cesarec u partnerstvu s Osnovnom školom Pavleka Miškine.

U mjuziklu "Vrtoglavica" sudjeluje 37 mladih, od toga 26 učenika Osnovne škole Pavleka Miškine, devet učenika drugih osnovnih i srednjih škola te dva studenta.

Tekst, stihove, izbor glazbe i režiju predstave potpisuje Ivica Krajač, koreografkinja je Branka Kolar, glazbeni producent i aranžer je Josip Cvitanović, scenografiju je napravila Natalija Stipetić Ćus, a kostimografkinja je Irena Ričković Glazbeno vodstvo solista i zbora potpisuje Saša Marić.

Projekt podupiru Gradski ured za obrazovanje kulturu i šport, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Vijeće gradske četvrti Črnomerec.

Mjuzikl "Vrtoglavica" za građanstvo će biti izveden u subotu, 16. travnja, u 10 sati u Centru za kulturu i film "August Cesarec" (Ilica 208 Teatar Exit), a ulaz je slobodan.

(Hina) pp/xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙