FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 13. travnja

Autor: kgab
ZAGREB, 12. travnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu 13. travnja.

BIHAĆ - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sastat će se poslijepodne u Bihaću s članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije.

BRUXELLES - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sudjelovat će na Zajedničkom parlamentarnom sastanku na temu "Zapadni Balkan - prema integriranijoj Europi" na kojem će govoriti o važnosti europskih integracija. Bebić će na marginama dvodnevnog skupa skupa održati sastanke s predsjednikom Europskog parlamenta Jerzyem Buzekom, članovima Europske pučke stranke, potpredsjednikom EPP-a u Europskom parlamentu i predsjednikom Izaslanstva EP-a u Zajedničkom parlamentarnom odboru EU-RH Gunnarom Hoekmarkom te zastupnicom EPP-a u Europskom parlamentu Doris Pack.

ZAGREB - Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković održat će sastanak s veleposlanicima država članica Europske unije kako bi ih upoznali s ispunjavanjem obveza Republike Hrvatske za zatvaranje Poglavlja 23-Pravosuđe i temeljna prava. Sastanak će se održati u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, Trg N. Š. Zrinskog 7-8, u 12.30 sati, a prije početka sastanka Jandroković i Bošnjaković dat će izjave za medije.

ZAGREB - Hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković primit će lorda kancelara i državnog tajnika za pravosuđe Velike Britanije Kennetha Clarka s kojim će razgovarati o napretku RH u ispunjavanju mjerila za zatvaranje Poglavlja 23 Pravosuđe i temeljna prava, posebice s naglaskom na probleme kojima se susreću sve države članice EU-a u provođenju pravosudnih reformi (u 11 sati, Ministarstvo pravosuđa, Dežmanova 10). Jedna od ključnih tema bit će i procesuiranje ratnih zločina s osvrtom na rad specijaliziranih sudova. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije (u 12 sati).

Clarka će primiti i predsjednik Ivo Josipović (9.30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - HINA će objaviti nekoliko najavnih tekstova pred izricanje presude trojici hrvatskih generala Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču na Haaškom sudu koje je zakazano za petak 15. travnja.

Dežurni:

Noć: Branka Radman

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Sonja Djerasimović

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙