FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju 10. travnja

Autor: kgab
ZAGREB, 9. travnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju 10. travnja:

SMOLENSK/VARŠAVA - Obilježava se prva godišnjica od tragične nesreće poljskog predsjedničkog zrakoplova pokraj ruskog Smolenska, u kojoj je živote izgubilo 95 ljudi, uključujući poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog i njegovu suprugu.

LIMA - Peruanci izlaze na predsjedničke izbore na kojima se očekuje da će ljevičar Ollanta Humala u prvom krugu ostvariti bolji rezultat od desno orijentirane Keiko Fujimori. Analitičari procjenjuju da bi Fujimori, koju se smatra naklonjenijom tržišnoj ekonomiji, mogla poraziti Humalu u drugom krugu 5. lipnja. Humalini kritičari strahuju da bi on mogao unazaditi rezultate višegodišnjih reformi koje su pretvorile Peru u jednu od najbrže rastućih zemalja, ali je istodobno trećina Peruanaca završila u posvemašnjem siromaštvu.

LJUBLJANA - Slovenski birači na referendumu će odlučivati o zakonu koji regulira pravila povremenog zapošljavanja studenata, umirovljenika i nezaposlenih osoba. Takozvani "zakon o malom zapošljavanju" već je prihvaćen u parlamentu, ali su još prošle godine protiv njegova donošenja prosvjedovali studenti kojima bi zarada ubuduće bila ograničena na 6.000 eura godišnje. Na odbacivanje zakona na tzv. zakonodavnom referendumu birače su pozvali i sindikati i oporba.

Dežurni:

Noć: Maša Taušan

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Darko Vlahović

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙