FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čačić o MMF-ovoj prognozi gospodarskog rasta

Autor: dmak
ZAGREB, 12. travnja 2011. (Hina) - Predsjednik HNS-a Radimir Čačić o MMF-ovom smanjenju prognoze gospodarskog rasta za Hrvatsku (na 1,3 posto) rekao je danas kako "ne postoji nitko zemlji tko bi mogao i pomisliti da su istinite premijerkine izjave o 150.000 novih radnih mjesta u ovoj godini, jer svi mi dobro znamo i stručne prognoze su takve da će doći do dodatnog smanjenja radnih mjesta i to je MMF potvrdio".

"Imamo daljnju stagnaciju, dotakli smo dno, ali to što će nam pojava sunca i toplije more donijeti sezonsko zapošljavanje ništa bitnije neće promijeniti", ustvrdio je Čačić u izjavi novinarima uoči početka okruglog stola u organizaciji HNS-a "Ekonomska zbilja i kako dalje".

"Ovogodišnji ožujak u korelaciji s prošlogodišnjim je 3,6 posto lošiji i mi i dalje imamo relativan pad i tako ćemo ovu godinu i završiti. Jedino rješenje za ovu zemlju je novi početak i nova vlada s novom snagom i sposobnošću i optimizmom", istaknuo je Čačić.

Ocijenio je da je ključno porezno rasterećenje rada kako bi ga se učinilo konkurentnim, a to se ne postiže povećanjem tereta na rad.

Hrvatsko gospodarstvo ove bi godine trebalo ostvariti rast realnog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za 1,3 posto, a iduće u visini 1,8 posto, prognozirao je MMF u ponedjeljak u najnovijim proljetnim Svjetskim gospodarskim prognozama (WEO). Prije šest mjeseci MMF je prognozirao rast od 1,6 posto ove godine.

(Hina) xdm ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙