FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Benkovac- o traktoru smutnje

Autor: nbar
BENKOVAC, 11. travnja 2011. (Hina) - Zamjenik predsjednika Srpskoga narodnog vijeća (SNV) Saša Milošević i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine grada Benkovca Rajko Kukavica na današnjoj su konferenciji za novinare u Benkovcu opovrgnuli tvrdnje člana DPS-a i vijećnika u benkovačkome Gradskom vijeću Grigorija Rnjaka kojima je optužio SNV i Milorada Pupovca za sprječavanje povratka Srba i ometanje rada zadruga.

Te su tvrdnje iznesene prošlog tjedna na konferenciji za novinare predstavnika Udruge za povratak Srba (UPOS) na područja Ravnih kotara i Bukovice (UPOS) i Inicijative za promjene u srpskoj manjinskoj zajednici (IPS).

Priča je, ustvrdio je Milošević, počela pošto je zadruzi koju je osnovao Grigorije Rnjak, bivši SDSS-ovac, a sada vijećnik Demokratske partije Srba u benkovačkome Gradskom vijeću i predsjednik Udruge za povratak Srba na područja Ravnih kotara i Bukovice, oduzet traktor.

Riječ je o jednom od 35 traktora koje je vlada Srbije donirala Srpskome narodnom vijeću, a čelnicima SNV-a zasmetale su optužbe koje je Rnjak iznio u medijima. Milošević je objasnio da je Rnjaku oduzet traktor jer se njime koristio bez ikakve evidencije i davao ga je na korištenje drugim zemljoradnicima u Bukovici.

Kako je objasnio Milošević, spornim i sada već oduzetim traktorom, utvrđeno je, zapravo se koristio zemljoradnik iz Islama Grčkog. Njemu će, rekao je Milošević, SNV do kraja tjedna dati na korištenje novi traktor.

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Rajko Kukavica opovrgnuo je Rnjakove tvrdnje da se Vijeće srpske manjine u Benkovcu nije sastalo 28 mjeseci. "To je laž. Vijeće se u tom razdoblju sastalo dva puta, jednom prije sedam mjeseci i jednom prije nepunih mjesec dana", istaknuo je Kukavica.

Zamjenik predsjednika SNV-a Saša Milošević na današnjoj je konferenciji za novinare najavio da će SNV Grigorija Rnjaka tužiti za klevetu.

(Hina) xnbar ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙