FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

D&B: kreditni rejting Hrvatske bez promjene

Autor: dduk
ZAGREB, 11. travnja 2011. (Hina) - Bonitetna kuća Dun & Bradstreet (D&B) u izvještaju za travanj Hrvatsku i dalje svrstava u zemlje sa blagim rizikom ulaganja, izvijestili su iz tvrtke Bonline koja je zastupnik D&B-a za područje Hrvatske i BiH.

U izvještaju se podsjeća na istup izvjestitelja EU-a za Hrvatsku Hannesa Swobode (u siječnju u Europskom parlamentu) koji je rekao da će Hrvatska ući u EU krajem 2013. ili početkom 2014. čak i ako se pregovori zaključe sredinom ove godine.

Budući da vladi popularnost pada i nakon osvježenja kabineta u prosincu prošle godine, premijerka Jadranka Kosor polaže nadu u ekonomski oporavak baziran na investicijskim projektima i poboljšanju općeg poslovnog okruženja, kaže se u izvještaju.

Podsjeća se na objavu javnih projekata koji se odnose na energiju, transport i komunalnu infrastrukturu. D&B spominje i investicijske projekte u lukama u Dubrovniku, Rijeci i Šibeniku i Zračnoj luci Zagreb, promjene u Modelu A i snižavanje obvezne pričuve banaka kod HNB-a, ali očekuje da će te promjene omogućiti tek neznatan ekonomski rast jer su banke i dalje oprezne pri posudbi novca, a poduzeća pri novim investicijama.

D&B navodi da će rast izvoza od 18,2 posto ostvaren u prošloj godini ove godine biti vrlo teško ponoviti zbog usporavanja rasta u eurozoni.

U izvještaju D&B-a za travanj rejting je povećan Nizozemskoj, Latviji, Tunisu, a zemlje čiji su boniteti sniženi su Novi Zeland, Japan, Kuvajt, Panama, Bahrein, Grčka i Libija.

U regiji i dalje najveći rejting ima Slovenija koju D&B svrstava u razred niske rizičnosti.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙