FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugašen požar uz rubni dio Kopačkog rita

Autor: vsik
KOPAČKI RIT, 9. travnja 2011. (Hina) - Oko 50 hektara trske, niskog raslinja i suhe trave izgorjelo je u jučerašnjem požaru koji je izbio kod mjesta Vardarac, uz rubni dio Parka prirode Kopački rit, izvijestila je danas osječko-baranjska policija.

Glavni nadzornik Parka prirode Kopački rit Damir Opačić kazao je za Hinu kako je požar uglavnom bio lociran na suhe ribnjake uz sam rit. U ponedjeljak će stručne službe obići požarište kako bi procijenili štetu, jer su se gotovo sve ptice vratile i velik dio njih ima gnijezda na tom prostoru, dodao je Opačić.

Upozorava sve mještane uz Kopački rit da ne pale suhu travu "što je uostalom i zakonom zabranjemo", kazao je Opačić, dodavši kako se jučer požar brzo širio zbog snažnog vjetra.

Policija je izvijestila da su u gašenju požara sudjelovali pripadnici DVD-a Bilje, Lug i Vardarac, a materijalna šteta se utvrđuje.

Jučer je buknuo i požar između naselja Topolje i Gajić, uz zapadnu obalu Dunavca kod "Puškaša" također u Baranji, u kojem je izgorilo oko 500 metara površine obrasle uglavnom trskom. U požaru su izgorjela i dva čamca, vlasništvo 50-godišnjaka iz Beloga Manastira i 59-godišnjaka iz Vardarca. U gašenju su sudjelovali pripadnici vatrogasnog društva iz Beloga Manastira, a materijalna šteta se također još utvrđuje, javila je policija.

(Hina) xvsik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙