FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUZS: I jučer nekolicina požara

Autor: spar
ZAGREB, 28. ožujka 2011. (Hina) - Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) izvijestila je jutros o više požara koji su jučer gorjeli u različitim županijama, a svi su do večeri ugašeni.

Požar na području Biskupije u blizini Karenovca na vrlo nepristupačnom terenu, koji je planuo još u subotu, ugašen je jučer oko 14 sati, a izgorjelo je oko 25 ha trave, niskog raslinja i hrastova šuma. U gašenju su sudjelovali pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Knin.

Požar na području splitske Žrnovnice, na miniranom terenu, koji je također planuo u subotu, ugašen je jučer oko 13,45 sati ali se požarište i dalje redovito nadgleda. U dva dana izgorjelo je ukupno 6 ha mlade borove šume. Gasili su ga protupožarni zrakoplov Air Tractor te pripadnici JVP Split, i dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Split i DVD Žrnovnica.

Požar kod mjesta Oteš, na gospićkom području, ugašen je oko 17 sati. Gasili su ga pripadnici JVP Gospić, a izgorjelo je 10 ha trave i niskog raslinja.

Požar otvorenog prostora na području Raduča, na području Lovinca, ugašen je u 15,30 sati. Izgorjelo je oko 80 ha trave, a gasili su ga pripadnici DVD Velebit-Lovinac. Pripadnici DVD Velebit-Lovinac također su sinoć oko 18,30 sati ugasili požar na području Ploča, predio Trkulje. Izgorjelo je oko 100 ha trave.

Jučer popodne je izbio i požar kod mjesta Ilovačak kod Gline, na miniranom području. Požar je zahvatio površinu oko 30 ha obraslu travom, niskim raslinjem i šumom. Intervencija DVD Bučica trajala je od 17 do 20,20 sati. Šteta pričinjena požarom u šumi će se naknadno utvrditi, navodi DUZS.

(Hina) xsp/pp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙