FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čišćenje prostora u krugu tvrtke Jakoma

Autor: vvar
VARAŽDIN, 8. travnja 2011. (Hina) - Vatrogasci su djelomice uspjeli očistiti prostor u pogonu Jakoma, tvrtke u Kelemenu, u blizini Ludbrega, u kojem su danas prijepodne istekle opasne kemikalije u bazen skladišta pa bi trebao početi i policijski očevid kako bi se utvrdio uzrok nesreće.

Od glasnogovornice varaždinske policije Marine Kolarić doznaje se da su i dalje na terenu policija, vatrogasci i inspektor zaštite okoliša te da je zasad utvrđeno kako nema opasnosti za okolno stanovništvo.

Na pitanje je li istjecanje kemikalija doista uzrokovao provalnik, kako su prenijeli neki mediji, glasnogovornica Kolarić je odgovorila da je u skladištu Jakoma, tvrtke koja se bavi uvozom i distribucijom opasnih kemikalija, pronađeno nekoliko prevrnutih bačava, a tek će se očevidom utvrditi jesu li one namjerno prevrnute i je li netko nasilno ušao u krug tvrtke.

Mediji prenose da je u bazen skladišta tvrtke iscurila neutvrđena količina sumporne, mravlje i octene kiseline, vodikova peroksida, natrijeva hipoklorida i destilirane vode, ali zasad o tome nema službene potvrde.

(Hina) xvvar ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙