FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: Policija u Deri ubila 7 prosvjednika

Autor: mhaj
DAMASK, 8. travnja 2011. (Hina/AFP) - Najmanje je sedam osoba ubijeno, a više desetaka ih je ozlijeđeno u petak u pucnjavi snaga sigurnosti u sirijskome gradu Deri, gdje se nakon molitve okupilo nekoliko tisuća prosvjednika.

Jedan od aktivista za ljudska prava, koji je sudjelovao u prosvjedima, rekao je za France presse kako su pripadnici snaga sigurnosti odjeveni u civilna odijela otvorili vatru namjeravajući rastjerati prosjednike nakon molitve.

Prema prvim podacima, činilo se da je smrtno stradalo više od deset ljudi, no dosad je potvrđena pogibija sedam osoba. Službeni mediji izvijestili su o dvoje poginulih.

Policija je intervenirala i u glavnome gradu Damaska gdje je, prema izjavama očevidaca, palicama napala prosvjednike - sunitske muslimane dok su izlazili iz jedne džamije.

Jedan od očevidaca u Damasku kazao je kako je bilo teško razaznati tko je tko, s obzirom na to da su policajci bili u civilnim odijelima.

Od polovine ožujka Sirija je poprište prosvjeda bez presedana protiv režima Bašara al-Asada.

Agencija Reuters piše kako se čini da sirijska valda pojačava napore kako bi spriječila širenje prodemokratskih prosvjeda.

(Hina) xmh yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙