FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Idućeg tjedna u Tuhelju hrvatsko-slovenski gospodarski skup

Autor: tmis
ZAGREB, 8. travnja 2011. (Hina) - Na skupu hrvatskih i slovenskih gospodarstvenika, koji će se u sklopu susreta hrvatskog i slovenskog predsjednika Ive Josipovića i Danila Tuerka idućeg tjedna, 12. travnja, održati u Tuhelju, oko sto gospodarstvenika iz obje zemlje razgovarat će o mogućnostima poslovne suradnje, prekograničnim projektima te povlačenju sredstava iz EU fondova.

Najavljujući danas taj skup na susretu s novinarima u slovenskom Veleposlanstvu u Zagrebu njegov prvi savjetnik Rok Srakar naglasio je da su uz njih organizatori Poslovni klub slovensko hrvatskih gospodarstvenika te da su podršku dale gospodarske i obrtničke komore obje zemlje, razvojne agencije i sami gospodarstvenici.

Kazao je i da Veleposlanstvo bilježi povećano zanimanje slovenske strane za poslovanje u Hrvatskoj, što je objasnio gospodarskim oporavkom, poboljšanjem odnosa dviju zemalja te skorim ulaskom Hrvatske u EU.

Istaknuvši da je krajnje vrijeme za jaču gospodarsku suradnju Hrvatske i Slovenije predsjednik Poslovnog kluba slovensko hrvatskih gospodarstvenika i direktor Petrola Hrvatska Ignac Rupar kazao je da će politički čin susreta predsjednika dvije zemlje idućeg tjedna iskoristiti upravo za promicanje te suradnje.

Podsjetio je i da je navedeni Poslovni klub aktivan od 2002., ali da je od 2007. do 2010. stagnirao u aktivnostima, koje su se ponovo pojačale prošle godine te sada imaju puno planova za povezivanje gospodarstvenika. Među njima je i organiziranje predstojećeg skupa u Tuhelju, kao i ažurnije i organiziranije informiranje članova o mogućnostima afirmacije poslovanja slovenskih tvrtki u Hrvatskoj i obrnuto.

Za lipanj ove godine najavio je i veliki koncert na jednom zagrebačkom trgu sa slovenskim izvođačima, kao poklon Hrvatskoj za njezin 20. rođendan, a koji ove godine slavi i slovenska država.

Glavni tajnik tog Kluba Bojan Majič najavio je pak da će se na skupu u Tuhelju okupiti tvrtke različitih profila, po njih 50-ak iz svake zemlje, te da će uz brojne teme naglasak biti i na turizmu.

Tog će se dana, naime, položiti i kamen temeljac za gradnju novog hotela u sklopu Termi Tuhelj, u što te Terme samostalno investiraju oko 12 milijuna eura. Te su Terme u vlasništvu slovenskih Termi Olimia, dobro posluju te su odličan primjer uspješne zajedničke prekogranične suradnje, istaknuo je Majič.

Na novinarski upit da komentiraju negativne reakcije u Sloveniji na mogućnost kupnje Mercatora od strane Agrokora, reklu su samo da to teško mogu komentirati.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙