FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladineo još mjesec dana u Remetincu

Autor: amat
ZAGREB, 7. travnja 2011. (Hina) - Bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo ostati će još mjesec dana u istražnom zatvoru, odlučio je poslijepodne sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Sudac Zdenko Posavec prihvatio je prijedlog USKOK-a koji je tražio da se istražni zatvor Mladineu produlji kako ne bi utjecao na svjedoke koji se moraju ispitati u istrazi o nezakonitom poslovanju Fonda s tvrtkom "Odlagalište sirovina".

Vlasnik te tvrtke Miho Zrnić Marinović također je pritvoren zbog sumnje da je "Odlagalište sirovina" poslujući s Fondom nezakonito steklo gotovo 11 milijuna kuna.

USKOK je zatražio da se Mladineo zadrži u istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na 17 svjedoka, a istražni je sudac prihvatio mogućnost da bi na slobodi mogao utjecati na njih 13, pojasnio je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Mladineo i Zrnić Marinović terete se za nezakonitosti vezane uz sanaciju bazena crvenog mulja i otpadne lužine bivše tvornice glinice u Obrovcu.

Po pisanju medija, Mladineo je "Odlagalište otpada" angažirao na poslovima ukupno vrijednim više od 300 milijuna kuna.

Poduzetnik poznat kao "dalmatinski kralj otpada" Zrnić Marinović uhićen je sredinom siječnja u Zadru, nakon čega je i pritvoren, a o mogućem puštanju na slobodu zagrebački Županijski sud trebao bi odlučiti do 18. travnja.

Poslovanje Fonda USKOK je počeo istraživati nakon što je Mladineo početkom studenog prošle godine uhićen u aferi Fimi media u kojoj je s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, Mladenom Barišićem i ostalima osumnjičen za izvlačenje više od 80 milijuna državnih kuna preko marketinške agencije u vlasništvu Nevenke Jurak.

Mladineo je od tada u Remetincu, a o mogućem puštanju na slobodu sud bi ponovno trebao odlučiti do 9. svibnja.

(Hina) xam ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙