FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Dalmatinski kralj otpada" ostaje u istražnom zatvoru

Autor: amat
ZAGREB, 18. ožujka 2011. (Hina) - Zadarskom poduzetniku Mihi Zrniću Marinoviću, vlasniku tvrtke "Odlagalište sirovina", danas je za još mjesec dana produljen istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke u istrazi njegova poslovanja s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, čiji je bivši direktor Vinko Mladineo osumnjičen u ovom slučaju i u aferi Fimi media.

Odluku o drugom produljenju istražnog zatvora donijela je istražna sutkinja Erna Dražančić na zahtjev USKOK-a koji Zrnića Marinovića i Mladinea tereti da su oštetili Fond za više od 9,5 milijuna kuna.

Poduzetnik poznat kao "dalmatinski kralj otpada" uhićen je prije dva mjeseca u Zadru, nakon čega je prevezen u Zagreb i ispitan u sjedištu USKOK-a.

Njegova tvrtka, koja ima podružnice u Zagrebu, Hvaru i Vranjicu, javnosti je postala poznata po sanaciji bazena lužine tvornice glinice u Obrovcu, čišćenju u šibenskim tvornicama lakih metala, elektroda i ferolegura (TLM i TEF) te sanaciji azbestnog otpada u Vranjicu. Za namještanje poslova s Fondom Zrnića Marinovića i Mladinea nekoliko je ekoloških udruga prozivalo i prije pokretanja istrage.

Po pisanju medija, Mladineo je "Odlagalište otpada" angažirao na poslovima ukupno vrijednim više od 300 milijuna kuna.

Početkom ožujka USKOK je protiv njih proširio istragu zbog sumnje da je "Odlagalište otpada" Fondu ispostavilo račune za radove i građevinski materijal koji su već naplaćeni od gradova i općina sa zadarskog područja.

Poslovanja Fonda USKOK je počeo istraživati nakon što je Mladineo početkom studenog prošle godine uhićen u aferi Fimi media u kojoj je s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, Mladenom Barišićem i ostalima osumnjičen za izvlačenje više od 80 milijuna državnih kuna preko marketinške agencije u vlasništvu Nevenke Jurak.

Mladineo je od tada također u istražnom zatvoru u Remetincu, a o mogućem puštanju na slobodu sud bi trebao odlučiti do 9. travnja.

(Hina) xam yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙