FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbijen napad na Gbagbov bunker u Obali Bjelokosti

Autor: vrad
ABIDJAN, 6. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Snage odane pretendentu na predsjedničku dužnost u Obali Bjelokosti Alassaneu Ouattari povele su u srijedu snažan napad na bunker u kojemu se ukopao Laurent Gbagbo, ali se čini da je napad odbijen, rekao je zapadni vojni izvor.

Borbe se vode već treći dan zaredom u gospodarskoj prijestolnici Abidjanu dok Ouattarine snage pokušavaju ukloniti s položaja Gbagba koji mu je odbio ustupiti vlast pošto je u studenome izgubio na izborima, na kojima je pobijedio Ouattara, po rezultatima koje je potvrdio UN.

Izvor koji živi u blizini Gbagbove dobro čuvane rezidencije u Abidjanu rekao je da su tijekom poslijepodneva borbe prestale i da su se Ouattarine snage pregrupirale.

"Koliko znam, jutros su pokušali osvojiti Gbagbovu rezidenciju. Napad nije uspio", rekao je izvor koji nije htio otkriti identitet.

"Nisu mogli svladati otpor zbog teškog oružja koje je još sakriveno oko Gbagbove rezidencije. Povukli su se kako bi ponovo razmislili i izmijenili plan".

Ouattarina glasnogovornica odbacila je tvrdnju da su se njegove snage povukle, ali nije mogla ništa reći o novom napadu i jesu li se borbe nastavile.

U borbama s uporabom teškog oružja u Abidjanu poginulo je, po podatcima UN-a, više desetaka ljudi, a humanitarno stanje je postalo "veoma dramatično", budući da većina bolnica ne radi.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙