FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sud razmatrao optužnicu za namještanje poslova u Podravki

Autor: amat
ZAGREB, 6. travnja 2011. (Hina) - Zagrebački Županijski sud objavit će u srijedu, 13. travnja, hoće li potvrditi optužnicu protiv bivšeg predsjednika uprave Podravke Zdravka Šestaka i direktora nabave Darka Korošeca koje USKOK tereti da su Neviju Prlogu u gotovo tri godine namjestili poslove vrijedne šest milijuna kuna, a on im je zauzvrat financirao radove na nekretninama u privatnom vlasništvu.

Dvojica bivših čelnika u koprivničkoj prehrambenoj tvrtki optuženi su za primanje, a Prlog za davanje mita.

Optužno vijeće suca Zdravka Majerovića danas je održalo zatvoreno ročište na kojem je ispitalo rezultate USKOK-ove istrage i dokaze na kojima se zasniva optužnica podignuta u siječnju ove godine. Dvojac iz Podravke je prema USKOK-ovim tvrdnjama od siječnja 2006. do listopada 2008. Prlogu dodijelio šest milijuna kuna vrijedne poslove.

USKOK tvrdi da se Prlog u dogovoru sa Šestakom i Korošecom javljao na Podravkine pozivne natječaje, a oni su mu dodjeljivali poslove. Prlog im je zauzvrat kao nagradu, odnosno mito, obećao da će njegov obrt financirati građevinske i druge radove na nekretninama u njihovom privatnom vlasništvu.

Odluku treba li optužnicu potvrditi ili je vratiti USKOK-u na doradu optužno vijeće objavit će 13. travnja u 13 sati. Bude li optužnica prihvaćena na sudu će se zakazati pripremno ročište pred novim vijećem koje treba odrediti početak suđenja te dokaze i svjedoke koji će biti ispitani na glavnoj raspravi.

Šestak je jedan od osmorice optuženih u aferi Spice koje se tereti da su oštetili Podravku za 400 milijuna kuna. Među optuženima je i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, inače kum Nevija Prloga.

(Hina) xam yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙