FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvojica Zagrepčana pokušala prokrijumčariti steroide

Autor: sobr
ZAGREB, 31. ožujka 2011. (Hina) - Gotovo 55.000 tableta zaplijenjenih na malograničnome prijelazu Bregani pokušala su iz Hrvatske prokrijumčariti dvojica mlađih Zagrepčana koji su tablete nabavili u Rumunjskoj i Bugarskoj.

U Carinskoj upravi kažu da je riječ o najvećoj ovogodišnjoj zapljeni tableta koje su pronađene u kartonskim kutijama u prtljažniku osobnog automobila honde zagrebačkih oznaka. Zaplijenjeno je 49.700 tableta Naposima i 4950 tableta Clenbuterola. Tržišna vrijednost procijenjena je na pola milijuna kuna.

Načelnik postaje granične policije u Bregani Gojko Žderić izvijestio je da to prvi slučaj krijumčarenja tih vrsta tableta. Rekao je da su policajci pregledali automobil jer su im muškarci u dobi od 23 i 26 godina bili sumnjivi. Obojica su privedena i odvedena na razgovor, nakon čega su pušteni na slobodu, a dosad nisu bili kazneno prijavljivani.

Možda smo švercerski lanac presjekli na vrijeme, rekao je Žderić.

Pomoćnica pročelnika Carinarnice Zagreb Majda Uzelac rekla je da novčana kazna za taj carinski prekršaj može biti od 1000 do 100.000 kuna.

Policija istražuje kojem su tržištu u zemljama Europske unije tablete bile namijenjene. Utvrđeno je da su muškarci tablete Naposima nabavili u Rumunjskoj i Clenbuterola u Bugarskoj, a protiv nih nije isključena ni kaznena prijava.

Zaplijenjene tablete svrstane su u kategoriju lijekova ili mogućih dodataka prehrani. Riječ je o anaboličkim steroidima koje uzimaju bodibilderi kao dodatak prehrani.

U slučaj će se uključiti Granična sanitarna inspekcija i Farmaceutska inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, a možda i Agencija za lijekove i medicinske proizvode.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙