FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićeni u aferi Daimler dovedeni istražnom sucu

Autor: vhor
KARLOVAC, 5. travnja 2011. (Hina) - Ivan Žapčić, Marko Vuković i Tomica Godec uhićeni u aferi Daimler poslijepodne su dovedeni na karlovački Županijski sud gdje će ih ispitati istražni sudac.

Uz kaznenu prijavu za zlouporabu položaja i ovlasti te pranje novca, kojima su se navodno nezakonito domogli više od 900 tisuća eura, osumnjičeni su na sud dovedeni oko 14 sati. Ispitati će ih istražni sudac i ujedno predsjednik karlovačkog Županijskog suda Ivan Perković.

Nakon što se očituju o krivnji istražni će sudac odlučiti hoće li ih zadržati iduća dva dana tijekom kojih Županijsko državno odvjetništvo može zatražiti pokretanje istrage i određivanje jednomjesečnog pritvora.

Bivše suvlasnike ozaljske tvrtke IM Metal Žapčića i Vukovića policija sumnjiči da su na privatne račune primili 250.000 eura od "tvrtke sa sjedištem u Njemačkoj". Tim su novcem kupili nekretnine i poslovne prostore na području Karlovca, a koje su kasnije iznajmili tvrtci čiji su u tom trenutku bili vlasnici te pozajmicu nikada nisu vratili.

Trećeosumnjičeni Godec tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti jer je, na račun pružanja konzultantskih usluga preko svoje tvrtke sa sjedištem u Americi, primio 1,6 milijuna eura, iako konzultantske usluge nisu bile obavljene.

Policija svu trojicu tereti i za pranje novca koji je uplaćen na račun neizvršenih konzultantskih usluga. Novac koji je navodno prebačen na privatne račune Žapčića i Vukovića, prikazan je u ožujku 2004. kao kupovina poslovnog udjela Godecove tvrtke u IM Metalu.

No, prijenos vlasničkog udjela temeljem spomenute novčane transakcije nikada nije izvršen, kažu u policiji, dodajući da imovinska korist pribavljena spomenutim kaznenim djelima iznosi viđe od 920 tisuća eura.

(Hina) xvhor/xam ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙