FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječka pivovara nezadovoljna odvjetništvom i policijom

Autor: vsik
OSIJEK, 21. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednik Nadzornog odbora Osječke pivovare d.d. Ivan Tatić u današnjem je priopćenju, vezano uz nedavna uhićenja u toj tvrtki, izražava nezadovoljstvo postupcima Državnog odvjetništva i policije prema Osječkoj pivovari i članovima njezine uprave i nadzornog odbora.

"Svi dokumenti koje su djelatnici policije iznijeli u petak iz zgrade uprave društva već su im i prije bili dostavljeni na njihov zahtjev, a dokumenti su javno dostupni na internetu svim zainteresiranim građanima", kaže Tatić.

Tvrdi kako uhićenja provedena u petak i subotu nisu bila primjerena te da su unijela nepotreban nemir i nelagodu u obitelj Komak i među djelatnike tvrtke. Ujedno, smatra Tatić, takvo će se postupanje negativno odraziti na poduzetničko ozračje.

Osječka pivovara najstarija je u Hrvatskoj, a prošle je godine povećala prodaju piva za tri posto, navodi se u priopćenju. U njoj je zaposlena 201 osoba, a prosječna je neto plaća 4638 kuna, s tim što se radnicima isplaćuje za topli obrok još 732 kune, regres, božićnica i bon za Uskrs, ističe Tatić te dodaje da Osječka pivovara, pošto je tu tvrtku preuzeo Ivan Komak, podmiruje sve obveze prema državi u skladu sa zakonom.

Podsjeća kako Ivan Komak u tom kolektivu radi 34 godine i da je nositelj spomenice Domovinskog rata i počasni konzul Republike Slovačke u Hrvatskoj.

Na kraju izražava uvjerenje da će istraga "otkloniti sve sumnje" u poslovanje tog društva.

Osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) podnijelo je danas istražnome sucu osječkoga Županijskog suda istražni zahtjev protiv petero osumnjičenih u slučaju Osječke pivovare zbog zloporabe položaja i ovlasti te pranja novca, čime su pribavili znatnu protupravnu imovinsku korist.

U istražnome zahtjevu ne navode se imena osumnjičenika, a neslužbeno se doznaje da su za ta kaznena djela osumnjičeni direktor Osječke pivovare d.d. Ivan Komak (61), članovi Nadzornog odbora - njegov sin Ivica (37) i kći Andrea (35), još jedan član Domagoj Njegovan (40) te Komakova supruga Anica (57) i tvrtka "Kasija" iz Jelisavca.

(Hina) xvsik yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙