FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipiović čestitao studentima Pravnog fakulteta

Autor: dpos
ZAGREB, 4. travnja 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je čestitku studentima zagrebačkoga Pravnog fakulteta, koji su pobjedili na natjecanju „European Law Moot Court", priopćeno je danas iz predsjednikova Ureda.

"S velikim zadovoljstvom primio sam vijest o vašem izvanrednom uspjehu koji ste postigli na svjetskom natjecanju iz prava Europske unije održanom u Luxemburgu", ističe predsjednik Josipović i dodaje kako je ovako izniman uspjeh rezultat, prije svega, osobnoga truda, zalaganja i uvjerenja da je znanje moć kojom stvaramo svoju budućnost.

"Upućujem iskrene čestitke vašim profesorima i vašim roditeljima i dijelim s njima veliki ponos što ste i prije svoje zemlje ušli u Europsku uniju, jer vaše je znanje bila vaša pozivnica koju ste hrabro iskoristili" , stoji u priopćenju.

Predsjednik je pobjednicima uputio "iskrene čestitke na osvojenim priznanjima" te im zaželio "još puno uspjeha i osobnog zadovoljstva".

Na svjetskom natjecanju iz prava Europske unije "European Law Moot Court", čije se finale održalo 1. travnja pred Europskim sudom pravde u Luxemburgu, među 71 ekipom iz cijeloga svijeta pobijedili su studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, što je prvi puta da je pobjedu u natjecanju iz europskog prava odnijela ekipa iz države koja nije članica EU.

Prvi puta u povijesti ista je ekipa pobijedila u dvije kategorije natjecanja i osvojila nagrade "Best Team" (najbolji tim) u zastupanju stranaka pred Sudom te "Best Advocate General" (najbolji nezavisni odvjetnik) koji savjetuje Sud kako presuditi. Sastav ekipe čine studenti Vedran Barišić, Ana Bobić, Vanda Jakir (nezavisna odvjetnica), Ivana Kordić, Branka Marušić i Ivan Zrinjski. Studente je za natjecanje pripremala Katedra za europsko javno pravo i trenirao znanstveni novak Filip Kuhta.

(Hina) pp/xmkov ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙